2021-05-01
平時經過呢間米線陣好多次,但都無食過,想不到第一次食,服務真係感覺不太好和小朋友去到餐廳門口,在門口穿黑衫的主管(?)抬頭望一望我們,完全無反應,繼續掛住襟電話,我和小朋友在門口企左差不多成分鐘,然後才問我們幾多人,先招呼我們入去行入去坐係度,店員只是將單據放在我面前,什麼也沒有講,連Menu都完全無俾我,幸好我見到張單據上的QR Code,知道可以用電話下單(但我又見到佢地有啲客人會俾menu,又係帶住小朋友既,唔知係用咩標準俾menu)坐定後,禮貌問店員可否兩杯水,第一個女店員完全無反應,我猜想可能自己唔夠大聲,唯有再大聲啲叫「唔該」,該女店員只是望一望我,我猜想應該是聽到了,但該店員仍然只顧叫新客人入嚟,等到佢招呼完大約三至四枱新客人後,又黑面叫我等陣,然後又去拎食物給其他客人(其實當時餐廳又唔算真係好忙),咁見個店員咁多野做,我就叫另一個女店員,該女店員就話我知係自助,而在我準備自己斟水時,原先好忙既女店員又斟水俾我,我也表示感謝小朋友坐坐下覺得唔夠高,所以我也問店員拎張高椅,我舉手想問店員,店員們繼續無視,我唯有再舉手,該叫自助斟水既店員過嚟,聽到我要求又黑面,不過也有拎張高
小朋友坐坐下覺得唔夠高,所以我也問店員拎張高椅,我舉手想問店員,店員們繼續無視,我唯有再舉手,該叫自助斟水既店員過嚟,聽到我要求又黑面,不過也有拎張高椅俾我
我自問態度都唔錯,都有唔該前和唔該後,語氣也唔差,但點解入到嚟呢度既店員會咁😅成日黑我面,是話我知不應該再光顧嗎🥴
味道都ok,只是粟米炒蛋的粟米有點硬