2019-05-10
粥底火鍋我未食過,朋友帶埋我黎食六十六十。一入到去,都幾旺場,坐滿曬,睇黎都應該真係幾好食坐低無一陣,火鍋既醬汁配料就馬上送上黎。我地選左食佢既海鮮火鍋,見到旁邊都會有寫每種食材要煮幾耐,同埋問親個個職員都答得出幾時先叫熟,啱晒我呢啲唔太識嘅人。一開始就係好清既湯。好快啲海鮮就上啦。全部都好快熟,又新鮮,一個接一個食唔停口。鮑魚最好食,好甜。食左大部分海鮮之後,就落左呢啲附送既配料。南瓜同粟米一落左就後,原本已經因為海鮮而變得好鮮甜湯底就再加甜,好正。之後就係食其他配料既時間。肉類我地點左雞肉、豬肉同牛肉。比想像中好食好多,又吸收左湯底既清甜,正。食埋啲配料之後,就可以叫啲職員話想開始食粥。佢會將一大碗粥膽同埋一啲配料一齊放入粥度,而我地留左啲蠔仔一齊煲,於是就變左一煲好甜既蠔仔粥。真係幾正,又食得飽。
一入到去,都幾旺場,坐滿曬,睇黎都應該真係幾好食
坐低無一陣,火鍋既醬汁配料就馬上送上黎。
一開始就係好清既湯。
鮑魚最好食,好甜。
之後就係食其他配料既時間。
真係幾正,又食得飽。