2022-08-25 2936 views
親友即興約晚飯,第一次到海港集團食長腳蟹🦀 早早聽聞過海港長腳蟹平靚正!一直無有機會試,估唔到即興揀左青衣呢間分店,內部環境舒適,當日我地5:30 入座,落地玻璃望到青山海旁既靚景,加上特高樓底,本身海港薈有做婚宴場地,自然裝修亦比其他分店靚👍🏻我地揀左隻5.5斤長腳蟹你睇下d蟹腳幾粗😳 鮮甜美味!唔怕自己買俾人厄😆 拆左一條條蟹柳,啖啖肉,估唔到連個身都咁好肉😋 我帶爸爸媽媽去食,老人家食左2條蟹腳,蟹身同其他蟹腳都由我食哂🤣 第一次食蟹食到飽呀🤭🙈我哋仲帶叫兩個小菜,分別係黑毛豬叉燒 半肥瘦,黑毛豬肉地軟滑,的確好味👍🏻 兩老仲叫左碗白飯送飯呀!再叫左個菜,正常水準!呢度絕對係懶人之選,環境舒服,手指指就有長腳蟹煮好俾你食,價錢超級實優,基本上同你自己單買隻蟹既價錢一樣🤩絕對推介大家黎呢度食長腳蟹👍🏻👍🏻👍🏻

我地揀左隻5.5斤長腳蟹
長腳蟹

你睇下d蟹腳幾粗😳 鮮甜美味!唔怕自己買俾人厄😆

第一次食蟹食到飽呀🤭🙈

我哋仲帶叫兩個小菜,分別係黑毛豬叉燒

再叫左個菜,正常水準!

絕對推介大家黎呢度食長腳蟹👍🏻👍🏻👍🏻

長腳蟹