2023-08-15 38 views
朋友提起想食韓烤,我見都好耐冇食過韓式烤肉,就上網睇下有咩正野,見到尖沙咀新開左馬場洞烤肉專門店,就嚟左食dinner~ 我地3個人唔想諗食咩,就叫左個3-4人餐,名為馬場洞特選韓牛配雜錦烤肉套餐🤩以下係套餐內容:✨1++韓牛肉眼 - 塊肉好靚,油脂分佈好平均,先用牛油塗均爐面,再烤塊肉眼,又香又腍,係會念念不忘嘅韓牛🤤✨韓國豬肩肉 - 望落有d似五花肉,用生菜包住再落韓式辣醬食超惹味,亦好解油膩😎✨蒜香醬油雞腿肉及雞翼 - 質感算嫩滑,調味剛剛好😋✨秘製伊比利亞豬肋排肉 - 肉身好粉嫩,未燒已經感覺幾新鮮~燒完之後肉質好爽口,肉味好出但唔會羶👍✨牛肋骨 - 個汁醃得好入味,食落好juicy😚✨招牌炸雞 - 除左炸雞仲可以揀生牛肉,但我都係愛香口野多d😆個炸雞沾埋蜜糖芥茉醬食好夾! ☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*驚唔夠飽仲加配左一個韓式鍋肴雜菜盛合,都幾特別,另外會有個火爐滾住個鍋,好似打邊爐咁淥下淥下😸有我鍾意嘅魚糕,好煙韌!食下肉又食下菜咁,可以消下滯😂另外仲加左個蒜蓉牛油煮大蜆,蒜蓉味好濃郁,蜆嘅份量都算多🧡飲品叫左三杯水果梳打,包括西柚、芒果&奇異

1++韓牛肉眼

✨蒜香醬油雞腿肉及雞翼 - 質感算嫩滑,調味剛剛好😋

✨牛肋骨 - 個汁醃得好入味,食落好juicy😚

招牌炸雞

另外仲加左個蒜蓉牛油煮大蜆,蒜蓉味好濃郁,蜆嘅份量都算多🧡

飲品叫左三杯水果梳打,包括西柚、芒果&奇異果~ 造型幾過癮,係透明罐裝,味道整體唔會死甜,感覺幾fresh~西柚梳打仲有果肉添😻

1++韓牛肉眼
招牌炸雞