2019-07-18 70 views
第一次食黑粉絲*同男朋友食暈全港九*琴晚同男朋友收工去黃埔搵野食,黃埔站開左真係方便好多。係美食坊呢間早安越南坐低左,因為店出門個裝修吸引左我,感覺好懷舊。我地嗌左2個晚餐,火車頭湯河粉同峴港酸辣海鮮湯黑粉絲,跟兩杯餐飲。火車頭湯河粉大大碗,最鐘意火車頭多料,有人牛肉,牛腩,牛丸,牛孖筋同埋牛柏葉,d料都ok。個湯好味,顏色清澈但味道鮮甜,加埋洋蔥,芫荽,芽菜同香料做配料,清新d。峴港酸辣海鮮湯黑粉絲第一次食呢個黑粉絲,佢比平時食開既粉絲煙韌,彈牙,雖然顏色似薯粉,但食落冇薯粉咁淋身,黑粉絲很掛湯,分量多。至於個湯底就似濃郁少少,多椰汁嘅冬陰公咁,開胃!同埋啲海鮮餸都多款,有帶子,蝦,魷魚同埋青口,都ok。熱百香洛神男友話飲完會好訓d,不過我覺得偏甜。
第一次食黑粉絲

*同男朋友食暈全港九*

琴晚同男朋友收工去黃埔搵野食,黃埔站開左真係方便好多。

峴港酸辣海鮮湯黑粉絲
至於個湯底就似濃郁少少,多椰汁嘅冬陰公咁,開胃!
同埋啲海鮮餸都多款,有帶子,蝦,魷魚同埋青口,都ok。

百香洛神

熱百香洛神
男友話飲完會好訓d,不過我覺得偏甜。
2019-07-17
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$88 (Dinner)
  • 峴港酸辣海鮮湯黑粉絲
  • 火車頭湯河