呢間分店開咗一段時間,今日終於有機會探店!之前在銅鑼灣分店食過一次lunch,感覺麻麻,$50-$60唔包嘢飲😔麻麻地好食!今次即管試吓喺屋企附近嘅牛奶冰室啦!我哋二人點咗兩個小菜:香蔥鯇魚煲和枝竹蘿蔔牛腩煲,配白飯、熱飲,只係$7x , 再加$18有原盅燉湯。2個煲仔餸都夠鑊氣,大大嚿鯇魚塊、配料充足,有菇仔、薑片、蔥條、大蒜,加埋個芡汁香濃,好惹味!枝竹蘿蔔牛腩煲都好足料㗎,枝竹都有幾塊大大片、牛腩炆得好腍、蘿蔔粒鮮甜,白飯係珍珠米,軟綿綿,兩個餸啲汁都比較濃味可以撈飯!都幾好好味,下次可以試埋燉湯同其他菜式!茶餐廳價錢,酒樓級小炒水準,不錯不錯!性價比味道環境

性價比

2024-09-01
$77 (Dinner)
  • 薑蔥鯇魚煲
  • 枝竹蘿蔔牛腩煲