2019-05-28 322 views
印度Kebab經過見到有間kebab 好似幾得意,我又未點食過kebab, 所以企係門口諗咗陣,無耐,有個印度籍嘅人從餐廳走岀嚟遞上餐牌,就決定試吓啦。叫咗combo 個set, 加咗$10 要芒果smoothies. 喺餐廳等咗一陣就攞得喇。打開有一堆薯片同小食,當然仲有kebab 本人啦,我叫嘅係牛肉味嘅kebab, 其實我無咩點食過kebab, 真係有啲驚唔知啱唔啱口味,但第一啖食落去,就覺得好好食,啲香料同醬料同啲沙律菜又幾夾,口感好特別,食到菜嘅fresh, 同埋香料嘅濃烈感,有少少羶味,但我覺得ok, 可能接受,個皮都整得幾軟薄,只係食到最後會唔夠醬,個味就會寡啲。小食都幾好食,薯片就偏腍同有啲痴牙,我比較鍾意脆身啲嘅薯片,呢種可能係印度式,我就麻麻。本身我以為smoothies 係普通smoothies, 忘記佢係印度風味,飲嘅時候突然諗,咦,咁特別嘅隻味,又酸又咸咁,哦,原來係印度嘅smoothies, 雖然佢隻味幾得意但我都係有啲啲唔習慣,當係試下新嘢囉~總括嚟講,個kebab 好食,可以一試。
印度Kebab

總括嚟講,個kebab 好食,可以一試。
  • Beef  Kebab