因為生日飯,終於有機會試下廚師發板😚😚呢一間位於銅鑼灣嘅日式餐廳, 裝修也很日式,座位間隔寬敞。 我哋大家叫左個金 套餐🍣$1380前菜三品:有螺邊、青瓜、 東風螺, 自己就幾鍾意食東風螺,作為前菜好特別好fresh🥗冷菜:腐皮 嘅特別又有豆味,最緊要係食落口感好滑😋刺身有七款: 吞拿魚、鯛魚、拖羅、帶子、 吞拿魚面豬登... 其實我最鍾意就係拖囉. 因為拖羅入口即溶. overall刺身好新鮮肉質細緻,冇過度冷藏個嘅感覺咁樣。 聽講係直送,所以非常新鮮。係唔同層次嘅刺身。是日清湯: 今日是鮑魚湯,飲落去非常之清甜。 估唔到日本餐廳都咁新鮮嘅鮑魚湯, 不過鮑魚片可以再厚少少。和食料理: 豚角煮- 豚角煮我覺得雖然好似好普通,但原來個豚肉炆得都幾軟熟。蟹肉絲蒸蛋: 蒸蛋嫩滑,而且配咗好多蟹肉嘅少少鹹味,相映成趣,好有層次感。應該係用咗日本蛋先有咁嘅效果 而且蒸蛋嘅時間啱啱好,Nice dish 😋😋鹿兒島安納芋: 最特別係佢有威士忌畀你點, 甜薯點威士忌酒食,食落去都好特別因為未試過點落威士忌到食。天婦羅四款: 有蝦同鮑魚, 炸到連啲蝦鬚都可以食到落口度,我覺得最特別始終都係天婦羅鮑魚,
因為生日飯,終於有機會試下廚師發板😚😚
呢一間位於銅鑼灣嘅日式餐廳, 裝修也很日式,座位間隔寬敞。
我哋大家叫左個金 套餐🍣$1380

冷菜:腐皮 嘅特別又有豆味,最緊要係食落口感好滑😋

天婦羅四款:
有蝦同鮑魚, 炸到連啲蝦鬚都可以食到落口度,我覺得最特別始終都係天婦羅鮑魚,因為自己第一次食感覺好特別,鮑魚亦都炸得好鬆脆亦保持到鮑魚嘅鮮味。

海膽貝柱壽司: 這個海膽飯一食落去就顯得特別鮮甜,贝柱鮮嫩彈牙。海膽入口即溶又鮮味,suggest 搭真啲先至吞落肚 ,咁你會感受到海膽嘅鮮味。

壽司: 左口肉質彈牙 ,甜蝦壽司, 甜蝦亦好鮮甜,肉質彈牙,食落去會食到甜蝦嗰種fresh 嘅甜味😋

甜品:
呢一個甜品我覺得好特別,因為其實佢透明嗰jelly 配咗少少糖粉, 好滑又好有口感,好似喺日本食地道甜品嗰種感覺,配埋個雪糕係一餐完美嘅句號💓💓