2022-06-29
❤️❤️土瓜灣- 聚寶食軒❤️❤️第一次黎土瓜灣,估唔到屯馬線咁方便,宋皇臺站落,行幾分鐘就到😌由於午餐都無乜點食野,所以晚餐嗌得好豐富😂🐟酸菜大盤魚~黎到如其名,望落大約2至3人份量😱配菜有薯粉、芽菜、菇、酸菜,而且會另外上一份加州海鱸魚,同出邊嘅鱸魚肉質係唔同嘅,質感滑好多,淥40秒左右係最滑嫩最好食🤤🦐醉蝦~甜咸適中有酒香,蝦爽口彈牙👍🍖酥脆五香卷~係褔建既家鄉食物,外脆內軟好香口😉❤️紅糖糍粑~係師傅人手搓嘅唔係出邊嗌貨,食得出同平時食開既唔同😃🍗招牌海南雞~呢個勁好食,我仔好嘴刁都話雞肉好滑,甜豉油好夾,仲有橙色秘製辣醬,係用咗超過20多款香料製成,非常夾味😳🥩孜然牛仔骨~我都幾鐘意食孜然,感覺好似去左大漠咁😂 牛仔骨肉質唔韌,送飯正👍🍗辣子雞~終於俾我搵到間夠辣夠味既辣子雞👍每粒雞肉都可以掛到d 辣味🤤而且皮超脆。💛金黃小饅頭~小朋友至愛,配埋煉奶成碟清哂😂🐠咸蛋黃魚皮~新鮮即炸,勁香咸蛋味,而且超脆,我仔又係好鐘意😆總結今餐好豐富食得好飽,而且餐廳CP 值超高,好推介大家黎食👍除左土瓜灣,紅磡同新蒲崗都有分店😉
由於午餐都無乜點食野,所以晚餐嗌得好豐富😂
🦐醉蝦~甜咸適中有酒香,蝦爽口彈牙👍
🍖酥脆五香卷~係褔建既家鄉食物,外脆內軟好香口😉
🍗辣子雞~終於俾我搵到間夠辣夠味既辣子雞
👍每粒雞肉都可以掛到d 辣味🤤而且皮超脆。
💛金黃小饅頭~小朋友至愛,配埋煉奶成碟清哂😂