黎到屯門, 朋友介紹吃板長。由於我真係一次都未食過板長/板前的, 所以真係好期待。等呀等, 足足等左成粒鐘, 期間朋友想過放棄, 但我堅持要食。我們坐BAR枱, 原來都幾好~ 他不是迴轉式的, 是一位位壽司師傅在你前面即造壽司。我們知道板長做緊3蚊件三文魚壽司, 當然要叫足上限既一人5件啦~ 突然前面既靚仔師傅仔拎住5件三文魚壽司比我說: " 三文魚壽司~" 嘩~~~~~!!! 突然覺得很窩心, 很像被服侍的感覺。可能我食開迴轉式的, 未試過咁。嘻嘻! 第一碟三文魚壽司(5件), 好靚, 三文魚很新鮮, 壽司飯用了珍珠米, 不散, 很實, 很好吃!! 不過第二碟三文魚壽司(5件)就差DD, 無第一件個D切得咁靚, 三文魚亦無咁厚。叫了10件$4.5一件既火炙三文魚壽司, 睇住D師傅仔用火槍燒, 又真係幾有手勢喎~~~真係幾好食, 不過個人喜歡普通三文魚壽司多D。點左大約4,5件蟹棒壽司, 蟹棒大大條, 好多肉, 上面打了一些心形沙律, 好靚好窩心蟹棒好新鮮, 可以一流來形容!!!!!點了一碟秋刀魚壽司, 新鮮就新鮮, 不過無話特別喜愛。沒有嘩嘩聲。而且同佢地餐牌上張相大不同, 秋刀魚

蟹棒好新鮮, 可以一流來形容!!!!!

點了一碟秋刀魚壽司, 新鮮就新鮮, 不過無話特別喜愛。沒有嘩嘩聲。而且同佢地餐牌上張相大不同, 秋刀魚邊有咁長呀........

點了兩碟帆立貝壽司, 嘩, 呢個對板喇~~~~
帆立貝真係大大舊, 蓋過D壽司飯, 好新鮮, 大大個肉, 真的正!!!!!

見到個大師傅幫人整個D刺身都整得好靚, 而且D大師傅真係好熟手, 一手拿壽司飯, 一手拿D肉, 睇到真係好似表演咁。D員工又衛生, 帶晒口罩, 手套, 衛生食物都好合格。

呢次晚飯雖然等左好耐, 不過咁好既食物加服務, 都值返晒。兩個人食得夠飽都只是百四蚊咋~!!!!!!YEAH! 抵我寫他為我第一百篇食評

下次要再去其他分店~~~~
三文魚壽司
蟹棒壽司+ 帆立貝壽司
火炙三文魚壽司
秋刀魚壽司
$75 (Dinner)
三文魚壽司
蟹棒壽司+ 帆立貝壽司