2019-08-29
上次同男朋友黎食呢間餐廳既時候係嗌緊交 搞到無晒心機食野 但明明呢到既野係好好食!所以今次叫佢再帶我黎食 慢慢品味呢到既食物!其實我已經係第三次食呢間餐廳(雖然唔係同一分店)我想講真係好用心既一間餐廳!menu應該間唔時會轉 keep住有新野!特別係甜品🍮銅鑼灣分店走簡潔日系風 啲擺碟好有美感 想買埋佢啲碗碟返去🤣今次我地嗌左:醬汁係帶酸味既紅酒醋汁 作為前菜係十分之開胃😋初頭望以為有啲blue cheese 但原來只係啲香草痴左落雞胸到🤣雞胸係超級超級滑 入口即溶feel🤤牛油果亦都揀得好好 唔會過熟/過生 藜麥用黎增加口感係好好既配搭!第一次覺得食薯條係唔熱氣😆雖然好大碟 但唔知點解食左好耐都仲可以keep住熱 外脆內軟 加上少少鹽調味 配埋有少少似明太子味既蛋黃醬 係超級match!一級棒!醬汁/調味唔算好多 主要用青蔥黎配 但咁樣簡單啲 反而可以突出內眼扒既肉味🥩!初時店員無問我要幾成熟我都諗緊會唔會有問題 但上左菜之後就發現個熟度十分好!唔知係咪廚師會自己調較熟度去呈現肉眼扒最好味既狀態😋一上枱已經覺得好吸睛👀班戟既質地唔似個啲好空氣感個啲🤣係會比較濕身同綿密既 所以都幾飽😆
一上枱已經覺得好吸睛👀班戟既質地唔似個啲好空氣感個啲🤣係會比較濕身同綿密既 所以都幾飽😆不過都係個句 女人有兩個胃嫁嘛haha