2016-03-09
已經是第三次黎小店食Lunch了不過我是下午茶2:00pm後時報入座, 加上地方夠大,所以不用等位。上年年尾第一次黎食, 點了Tea set 的"海南雞雞湯米線"+豆漿侍應招呼相當的好,好有禮貌仲同我傾左陣計。上菜時間都算快。雞未算很骨但夠味道,我比較喜歡佢個雞湯湯底, 好味到我飲晒d湯 (個湯底應該真係有用雞去煮)豆漿亦好夠鮮~個樽好有特色!埋單時侍應姐姐仲問我覺得好唔好食,比d意見佢地有咩改善原來店只開了一星期, 唔怪得當時只有三四位客人啦~第二次黎食大約係兩個月後,人比上次多了很多。今次叫了魚蛋湯米線setd丸幾好唔錯,係湯底淡味左d (証明佢地好少味精)服務態度依然很好。到第三次,即最近3月3日呢次同朋友一齊黎食,所以可以散叫唔同既野試下我地今次坐有景的位置, 雖然高了點, 但會有侍應幫忙推椅子~~勞煩他們了我地叫左一個竹筒飯、油菜、湯同埋一個點心Tea set。-個竹筒飯好多瑤柱呀,裡面仲有白米+紅米,好健康。肉粒都好好味,唔會太咸又唔會唔夠味。-菜心:唔落油煮, 我地叫佢煮淋d,不過朋友話唔夠淋叫佢再幫忙翩淋,佢地都肯啊~而且冇黑面XD-湯:忘記了菜式名字, 因為太過特別.
不過我是下午茶2:00pm後時報入座,
加上地方夠大,所以不用等位。
侍應招呼相當的好,好有禮貌仲同我傾左陣計。
上菜時間都算快。
雞未算很骨但夠味道,
豆漿亦好夠鮮~個樽好有特色!
埋單時侍應姐姐仲問我覺得好唔好食,比d意見佢地有咩改善
原來店只開了一星期, 唔怪得當時只有三四位客人啦~
第二次黎食大約係兩個月後,人比上次多了很多。
今次叫了魚蛋湯米線set
d丸幾好唔錯,係湯底淡味左d (証明佢地好少味精)
服務態度依然很好。
到第三次,即最近3月3日呢次
同朋友一齊黎食,所以可以散叫唔同既野試下
我地今次坐有景的位置, 雖然高了點,
但會有侍應幫忙推椅子~~勞煩他們了
我地叫左一個竹筒飯、油菜、湯同埋一個點心Tea set。
肉粒都好好味,唔會太咸又唔會唔夠味。
佢地都肯啊~而且冇黑面XD
-湯:忘記了菜式名字, 因為太過特別....黃色是某種花。
整個湯都好好味,沒落味精,下次會再試埋其他湯品!
-點心tea set:叫了餃子和牛肉球。連豆漿(每次必飲所以要了tea set,哈哈)
餃子的皮不太厚,肉又夠鮮,而且不辣;牛肉球又係好夠香茜和牛肉味,
點心overall黎講好食過出面其他酒樓
最正係當日天氣唔錯, 對住個景食飯心情都好好多
雖然呢間店舖開了不久,
但好欣賞侍應既服務態度, 食物質素高,價錢又合理(唔貴)
朋友試完都好滿意, 我地以後會再黎繼續幫襯!!
希望可以keep到水準丫~