2017-02-12 1060 views
是晚收工後跟友人黎西營盤覓食!西營盤站開通左一段時間,但黎既次數真係5隻手指數得哂!是晚一於試下佢我地黎左第3街既chica chico! 離地鐵站不遠!但要走上斜路,還好啦! 做多d運動!可以食多d附近食店不少,走的都是精緻既路線餐廳讓納到的人數不多,但空間感卻很足夠!整個環境是舒服的!由於我遲到的關係!來到的時候,友人已經唸好哂叫咩食今餐唔洗唸食咩驚喜就可以一重接一重我地叫左幾個tapas share 食第一個出場既係帶子沙律!望落好高級帶子刺身、魚子醬、再加上green apple, lime, 感覺清新!很開胃既一個前菜高級的帶子作為冷盤!面頭灑上魚子醬! 感覺更高級 XD微酸的味道,很開胃!有助我們食多DTruffle Bikini ( HKD 95)今餐很滿足!但要數我最愛的,一定是這個三文治!一定要趁熱食!首先,焗到好脆的三文治包很可口,包住的是芝士,truffle, 薄薄的ham!芝士有拉絲效果,焗得剛好! 而truffle配搭得很好,香氣十足!而且份量不會過火,份量恰當!整個效果十分滿意!是小妹會推介的1個小食!Pluma Miniburger ( HKD  82)以
是晚收工後跟友人黎西營盤覓食!

我地黎左第3街既chica chico!

附近食店不少,走的都是精緻既路線

餐廳讓納到的人數不多,但空間感卻很足夠!整個環境是舒服的!

由於我遲到的關係!來到的時候,友人已經唸好哂叫咩食
今餐唔洗唸食咩

驚喜就可以一重接一重

我地叫左幾個tapas share 食

第一個出場既係帶子沙律!

望落好高級
scallop carpacio
高級的帶子作為冷盤!面頭灑上魚子醬! 感覺更高級 XD

微酸的味道,很開胃!有助我們食多D
truffle bikini
Truffle Bikini ( HKD 95)

今餐很滿足!但要數我最愛的,一定是這個三文治!

一定要趁熱食!

Pluma Miniburger
pluma miniburger
Pluma Miniburger ( HKD  82)

以蒸籠形式上台,很特別! 一客有2個迷你burger!

包是淨白色的,在表面灑上黑芝麻!

簡單的包用意在於突出入面所包住的黑毛豬肉!

很滿足!十分喜歡爽脆的肉質!加上其莣味的調味! 再加上酸青瓜我點綴!

十分好吃!
多士 ( HKD 98)

又一邪惡系列!@@ 鵝肝多士! 焗得很脆的多士置於底部,塗上蘋果醬,再放上煎得剛好!

油份十足,味道可口的鵝肝,最後,再係頂頭放上魚塊!

十分的精緻!簡單的一個tapas看我出的是廚師的細心,用功!

滿意之作!
seafood paella
Seafood Paella ( HKD 208)

西班牙海鮮焗飯當然要試! 是很新鮮的海觧!店員告訴我們海觧是每一天的新觧材料,他們從不用過夜的海觧!

果然令人滿意! 食得出的觧味!最愛的是蝦! 蝦是已經調好味,煎過的,然後,再放上飯度焗

而個飯都唔錯! 唔會好乾! 保持到濕度! 唔錯!!!!
red prawn
 Red Prawn ( HKD 158)

再黎一試佢既新鮮食材~一客有兩隻!

兩大隻,蝦身的殼已經清除,方便我們食用! 不需用到手,約會時,儀態可以保持到

講番個味道,廚師用上特別醬汁,少少辣! 感覺似係泰國風味!

蝦肉彈牙爽口!-酸酸辣辣的醬汁很莣味!
 Hot Lemon Ginger (HKD 40)

是晚很凍,所以叫上一杯熱飲! 果然係flu fighter!!!

哈哈!

最後!點少得甜品!!!
churros mocha
Churros ( HKD 68)

鬼佬油炸鬼? XD 很好吃! 面頭灑上少量既糖,甜甜地,暖暖既churros 配上冰凍既espresso ice cream!

冰火感覺!!
再點上朱古力醬!!! YUMMY!!!!
兩人賣單960!雖然不是特別的便宜!但性價比十分的高!

新鮮的食材,滿意既服務態度,美味的食物

值得推介的餐廳!
Other Info. : 十分滿意餐廳對客人的用心,不停為每一台客加心,換碟!
2017-02-09
$480 (Dinner)
scallop carpacio
truffle bikini