#搞串個pantry好嘢梗係要一食再食😋,今次去返位於#油麻地 嘅一間#點心 舖💕,平日嘅晚市,估唔到入面都好多人😱。隔籬枱仲坐咗一枱外國人👨‍👩‍👧,睇嚟連外國人都知道呢間係好嘢🤤!呢間點心舖每位茶芥只係收$5 ,超級抵💰,而且其他點心嘅價錢都非常之平🤩,而且如果係一至兩個人嚟食嘅話,有啲點心仲可以嗌兩粒🥳,咁就唔驚食唔晒。今次我哋就嗌咗🟠大大粒蝦餃(2粒)($16)、🟡皮蛋瘦肉粥($24)、🟤薑蔥牛柏葉($26)、🟢楊枝甘露($20)。呢四樣味道都好好,份量足夠兩個人share😛。蝦餃皮薄,蝦肉🦐嘅內餡好彈牙!而皮蛋瘦肉粥煮得好嫩滑,皮蛋同瘦肉🐷嘅量都好多!而最後嘅甜品楊枝甘露🥭,出乎意料地出色,好懷舊嘅味道,好好味😜。
#搞串個pantry

2023-11-20