2010-08-13
陳某放假,去Elements睇小王子展覽,順便去食多次夏麵館。上一次食已經大約係一年前,感覺良好,今次反而遜色左,去到坐低,冷氣非常凍,同侍應講轉位後仍然好凍,但冇辨法,照食,因為太凍,冇影到相,食左:小籠包:好多肉汁,擺放得好所以唔會一夾就穿,一向好鍾意食小籠包,覺得夏麵館既小籠包好好食,推介。蔥油肉絲麵:本身一心黎想食荵油拌麵,上之食完之後一直念念不忘,點知佢話D蝦未準備好,叫我轉蔥油肉絲麵,本身諗住都應該差唔多,只係冇左蝦姐,都OK啊應該,點知係湯麵黎,佢一開始又唔講明,有少少失望,呢個都好食,但比唔上荵油拌麵果陣油香。棒棒雞:想食雞絲粉皮,佢又話呢個就係,又係上到黎先知係落左辣油,係幾惹味既,但陳某覺得辣味蓋過左花生香味,食到差唔多見底果陣覺得太濃太辣,根本就唔係雞絲粉皮果回事。酸辣海蜤:我冇食,陳某食左兩啖就醒起上次又係order左呢個,但味道太古怪所以冇食,今次又中左招。蒜泥白肉:感覺唔到蒜泥味道,D汁味道OK,但冇蒜味,淨食白肉,冇乜意思。豆漿:都係果句,冇味......好比飲緊清水一樣。樣樣食物都係介乎合格同唔合格之間(除左小籠包),入口係冇問題,但就係差果少少就變得唔
豆漿:都係果句,冇味......好比飲緊清水一樣。
樣樣食物都係介乎合格同唔合格之間(除左小籠包),入口係冇問題,但就係差果少少就變得唔夠味,會再試多次,希望下次會改善,否則未必會專程為佢某幾樣食物佢而黎。