2020-07-02 1132 views
放工約咗同事係附近飲嘢,就揀咗間近近地嘅食個晚餐先。見到佢地做緊抗疫優惠,第二碗丼飯會有半價優惠,就揀咗每人一碗丼。火炙魚生飯 $148(正價)見到好多魚生飯都好吸引,但個人偏愛火炙系列,特別係左口魚,所以就嗌咗呢個!分別有三文魚、帶子、魷魚、左口魚、蟹柳同埋一大撮蟹籽。魚生嘅份量都幾多,各有兩塊,而三文魚更有三塊。本身餐牌上寫係劍魚但最後變左魷魚,不過影響唔大嘅。一奉上就有火炙嘅香氣,幾吸引。我最喜歡都係左口魚,水準發揮,入口即溶。帶子同魷魚都係大大塊咁,幾唔錯!平時唔太食三文魚,但經火炙後都接受到。整體都唔錯,但較為平淡!如果半價都算對得起個價錢嘅,正價就性價比低少少。不過見同事食個個鵝肝牛丼係正嘅!另外建議火炙嘅配搭可以提供多啲,或比客人選配,咁就可以更合口味啦!

火炙魚生飯 $148(正價)

帶子同魷魚都係大大塊咁,幾唔錯!
平時唔太食三文魚,但經火炙後都接受到。