2024-02-10
依家又韓國過黎既cafe終於黎到旺角Moko商場啦🥳🥳所以急不及待就已經拉埋朋友去試依間韓式cafe真係好好食 之前去Airside 試過一次,就算第二次黎水準依然保持到🫶🏻唔會話唔同分店水準差好遠~ 講下食左乜嘢先!作為柑橘愛好者🍊見到佢依家做緊柑橘theme既活動真係勁興奮🥺好彩比我試到佢個限量既柑橘乳酪!!😍濟州柑橘乳酪🍊$68 熱情金菠蘿冰沙🍍$68 依兩杯野飲都係成個水果咁上🤣打卡一流!好鍾意依兩杯野飲都唔會好甜🫶🏻所以飲完都唔會覺得好肥哈哈哈😆份量黎講我覺得啱啱好,唔會太多冰所以覺得CP值高 韓國螄蚶拌飯🍚$192 依個係去其中一個signature黎架!上到黎覺得好大份所以我地兩個人都食唔晒🤣通常我出去食飯都唔會叫螄蚶因為我怕腥😢但係依個唔會!就算半碟都係都唔會覺得腥!😍反而好夾碟飯,鹹鹹地真係唔錯👌🏻所以夾埋個兩杯野飲真係啱啱好炸大魷魚拌醬面🦑🍜$192個魷魚真係好大,所以依個價錢黎講真係算係咁👍🏻好鍾意佢歌炸份唔會太厚,食落去都唔會濟🥳平時去食韓國嘢都鍾意食拌醬面,今次黎食覺得佢keep到水準🤩小食我地叫左個雞軟骨$62🥰佢同平時出面食既好唔同,平時都係一粒粒既雞軟骨
濟州柑橘乳酪🍊$68
熱情金菠蘿冰沙🍍$68
韓國螄蚶拌飯🍚$192
炸大魷魚拌醬面🦑🍜$192
小食我地叫左個雞軟骨$62🥰佢同平時出面食既好唔同,平時都係一粒粒既雞軟骨,但係依到係雞胸軟骨😆所以比較大片,大家可以不妨試試佢🫶🏻
最後就梗係要有甜品啦!😆我地叫左柑橘窩夫伴雪糕🧇 佢係有啲橙塊同柑橘🍊所以食落去酸酸甜甜咁!個窩夫都好鬆軟🤤
間餐廳好大好舒服,就算坐滿曬都唔會覺得好逼,空間感夠晒!🤭啲裝修都好韓風~打卡一流啊!
因為我地叫左好多野,所以人均可能貴少少,但係我地覺得算抵,啲份量覺得對得住個價錢!😍
人均$350
Terrace in seaside (MOKO新世紀廣場) (旺角)
📍 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場3樓346&347號舖