2012-04-20
這天和朋友慶生, 見這店評語不俗, book 了這裡, 地方隔zip 但還是很多人來, 坐到出門口.我們叫了青瓜脆腸, 碌鵝, 毫餅, 賽旁蟹, 西檸雞, 牛柳條, 啫啫菜煲, 荷葉飯, 豆付.青瓜脆腸朋友都讚好食, 但我就覺得不太夠脆, 淋了一點, 可能我平時食開街邊一串串的那些爽脆得多.蠔餅不太多蠔, 賽旁蟹普通西檸雞是我至愛! 炸得鬆脆!牛柳條和菇挺濃味, 菇爽脆的啫啫芥蘭煲先慶熱個煲, 到上台的時候侍應才倒菜入去煲內炒, 一倒落去就聽到咋咋聲了! 熱辣辣, 好食!碌鵝半隻, 其實不知和潮洲鹵水鵝有什麼分別, 味道也差無幾荷葉飯只有飯, 味道頗濃, 但就不是荷葉香味. 埋單請埋人都只是$110, 食物質素不錯, 只不過侍應數量太少, 全店只有1,2個, 落單要等, 上菜要等, 加水要等., 總之叫侍應要叫極都無人來.
我們叫了青瓜脆腸, 碌鵝, 毫餅, 賽旁蟹, 西檸雞, 牛柳條, 啫啫菜煲, 荷葉飯, 豆付. 青瓜脆腸朋友都讚好食, 但我就覺得不太夠脆, 淋了一點, 可能我平時食開街邊一串串的那些爽脆得多. 蠔餅不太多蠔, 賽旁蟹普通 西檸雞是我至愛! 炸得鬆脆! 牛柳條和菇挺濃味, 菇爽脆的 啫啫芥蘭煲先慶熱個煲, 到上台的時候 侍應才倒菜入去煲內炒, 一倒落去就聽到咋咋聲了! 熱辣辣, 好食! 碌鵝半隻, 其實不知和潮洲鹵水鵝有什麼分別, 味道也差無幾 荷葉飯只有飯, 味道頗濃, 但就不是荷葉香味.