2024-10-15 1252 views
去左2次,第1次岩岩開張果日,門口個叔叔問幾多位,問左起碼10次,但又無mark低幾位貴姓,又無排位,亂到7彩,不過最後都食到就算!第2次真係嬲,當時5點幾,又係門口個叔叔問有冇book位,話無book唔入得,full booking,當時成個場得1-2台客,乜你地唔洗做walk in?個個客由6點食到收鋪?咪玩啦,你起碼都俾張飛我話排第幾個呀?咁樣真係唔洗做生意,執得!幾好食都無用!佢揸住張爛紙,一眼望晒得10個booking左右,張卡片個電話又打唔到,個叔叔個樣仲要賴巴閉,好似睇你唔起咁,請問你咩事?你一間餐廳仔,憑咩用高高在上既態度去對待客人?你以為你係老闆咩?老闆都要有禮貌啦,無客幫襯,你地可以拜拜,如果繼續係咁好快玩完。嬲!未完善好個制度就唔好開張員工未接受好培訓就train下先,做衰個名!

未完善好個制度就唔好開張
員工未接受好培訓就train下先,做衰個名!
  • 肥牛