2017-08-02
話說男友今日跌爆芒,就同佢出旺角搵朋友幫手整番,放低個電話俾朋友之後我地就去醫下五臟腑。醒起呢間一壽司係六點就開始黑夜壽司時段,就去排下隊。可能我地都算早,而且前面未齊人,所以我地遲黎先上岸,唔使十分鐘就有位了一坐低店員就俾左點菜紙我地,半價既係唔包野飲,小食,同串燒,但壽司都仲係有好多選擇既叫完之後,我地足足等左十五分鐘先有第一樣野:茶碗蒸。竟然蒸既野仲快過壽司係乜玩法?而我都因為太餓所以完全無影相就啪左落肚了。食完個茶碗蒸,又等左十五分鐘先有第一輪壽司帆立貝係薄如紙而且唔太新鮮,而甜蝦,佢話係特大甜蝦,我睇唔出大係邊囉又等左十五分鐘先有第二輪個啲紫菜係已經冧哂,證明整左好耐,所以我都唔明點解要等咁耐先上。三文魚籽仲有少少腥臭味最後一輪當然都係要等多十分鐘先黎啦。鵝肝係食得出煎過但一啲都唔脆,油甘魚係碎上,完全唔係一塊過囉最後,我地1930入座,2030走人,中間係用左九個字時間等食。我唯有當佢係唔夠人做唔切啦。半價都不能要求太多架喇
食完個茶碗蒸,又等左十五分鐘先有第一輪壽司
又等左十五分鐘先有第二輪