2016-12-22 793 views
今日下晝兩點幾一個人係新都會搵嘢食,見到新開嘅新麻蒲,見無乜人,就入咗去,叫咗個午市套餐烤豬肉同酸梅氣水。好快個酸梅氣水就送咗離,酸酸味味都幾好飲。隔咗一陣就送咗三碟前菜離,有醃咗既酸蘿蔔,雖然切得好薄,不過好爽好好味。跟住又係酸味味既海帶,仲有我自己麻麻地鐘意食既辣醬芽菜,雖然係午餐,但份量一d都唔細。最後等咗好耐既烤豬肉終於有得食,熱辣辣,有少少辣湯浸住d豬肉,唔乾又唔會好靱,仲有金菇,洋蔥,大蔥,辣椒做配菜,少少辣辣地好開胃,送飯一流,成個白飯食晒。不過個午餐雖然幾好食,但係個烤豬肉等咗好耐先離,其實個陣無乜人,都唔知點解要禁耐,等到我火大,下次再離食,真係要諗諗先。

好快個酸梅氣水就送咗離,酸酸味味都幾好飲。
2016-12-22
$68 (Lunch)