當初至電訂枱時, 侍應生說最快要到六月先有枱, 真不敢相信在海潚及流感的環境下, 仍要等咁耐! 訂咗7:30, 當然不敢遲到, 門外等位的人不算太多, 十餘人而己. 訂咗枱果然唔同, 一到就可長驅直入. 侍應生領我到一個似包箱的座位, 嘩! 有海景添! 打開餐牌, 主打當然是吉列, 亦有魚生等..., 定食價錢約$160 - $190不等. 當然我也有到開飯倣足了功課, 多數朋友推介豬柳, 生蠔等. 但一場黎到, 當然係樣樣都想試吓啦! 最終我和女友叫咗豬扒拼吉列蝦, 豬柳拼吉列蠔, 兩份定食, 咁就可以品嘗哂啦! 還記得網友話魚生都好新鮮, 我還想叫一客三文魚刺身. 有禮的侍應話其實兩客定食份量己很足夠. 好那就留待下次吧! 侍應生又問我個麵豉湯要唔要加$轉豬骨麵豉湯, 味道濃d, 內有山芋,籮白等, ok, 轉一個試試吧!不一會侍應就送上一碗芝麻, 還耐心地教我們要將芝麻磨碎, 再加入豬扒汁, 另外有兩瓶則是柚子和紫菜芝麻沙律汁, 用來吃椰菜絲的. 又過一會, 主菜終於來臨了, 長長的碟放了四款吉列, 中間放了一大堆椰菜絲, 還有白飯, 湯等. 先講個豬骨麵豉湯, 裏面眞係有好

侍應生領我到一個似包箱的座位, 嘩! 有海景添!

先講個豬骨麵豉湯, 裏面眞係有好多湯料, 但味道未見特出, 下次可以慳番唔轉!
跟住嘗一口吉列豬扒, 脆得黎無油淰淰, 都幾好食!
再來試吓吉列蝦, 超好味, 好新鮮!

大粒嘅豬柳也好好食, 比普通嘅吉列豬扒更好!

最後就試吉列蠔, 也好好味! 但得兩粒實在太少了!

整個定食真的交足料, 侍應生不時還替我們添加椰菜絲! 而豬扒汁加咗芝麻碎亦是好味關鍵所在, 好香嘅芝麻, 我食嗰時加左d芥辣, Yummy!

吃完哂我倆己經好飽, 侍應生清潔枱面後隨即奉上西瓜三片, 但好可惜是暖唔凍的, 未能在這餐劃上完美句號!

埋單四佰多元, 論環境, 食物質數, 整體服務..., 尚算合理!
最後侍應生還送上印花咭一張, 蓋滿五十個有嘢送, 但好似八月尾到期! 有d攪笑, 訂枱都要訂咁耐, 咁點可能蓋得滿呢? 唔好玩啦!
訂枱有海景
要磨芝麻
豬扒汁+芝麻碎, 好香呀!
兩份定食, 蝦超正呀!
吉列豬扒
豬骨麵豉湯, 一般!
温暖西瓜
2009-06-08
$225 (Dinner)
訂枱有海景
豬扒汁+芝麻碎, 好香呀!
兩份定食, 蝦超正呀!
  • 吉列蝦
  • 吉列豬柳