2008-07-17
簡直係不知所謂,直情貼錢買難受呀!!叫了6隻小籠包,一碗擔擔麵,一碗銀芽鱔糊麵,一碟口水雞。簡直係惡夢既開始!!入到去侍應送上兩杯茶,直情都唔係茶,係兩杯凍水呀!!邊有上海菜餐廳會俾兩杯凍水而唔係熱茶?!叫侍應哥哥俾兩杯熱的,侍應哥哥竟然冇理我地!好明顯佢地跟本係冇熱水(熱茶?)的!!首先出場的擔擔麵和鱔糊麵 - 唔可以叫係上海麵,係咁依整幾條蘿白絲同條菜加d唔知乜野麵就當係上海麵!d擔擔醬怪怪地,又唔香又唔好味!!鱔糊麵d麵底同擔擔麵一樣差,鱔糊少,仲要咸到阿媽都唔認得!!小籠包,6隻要42大元,即係7大元一隻,竟然比街邊質素仲差!!d皮仲厚過你塊面皮,d豬肉唔新鮮不特止,仲有怪味!!口水雞,食完呢個真係食到媽媽聲,隻雞「鞋」到死,唔新鮮都算啦,仲要有陣好似開始變既味,仲有d口水雞既醬係夾硬倒落去,d醬得個辣字,難食到死!!呢間咁既野又唔係平過人,仲要收埋人加一,但係埋單係要自己行出去俾的,咁既食物,咁既服務!等執笠啦!!剛好見到前面一枱外國人的客,竟然仲可以係呢個舖叫take away!!如果老外認為這樣的質素叫好,我好擔心香港的美食天堂美譽會因為咁而毁於一旦!!一句講晒,你想試下
一句講晒,你想試下有幾唔掂就去幫襯下啦!!