2017-06-02
藏匿於旺角女人街內的一間士耳其食店,巧有特色,講緊店內環境😛,食物就⋯再睇啦😜雖然鋪位不大,坐位也算舒服。食店內充滿著土耳其小店色彩,不是旅遊介紹,有圖有真相,睇睇 🎬老闆看似士耳其人,很cool😒,店內有個牆櫃,放了很多書同小擺設。店內還播著土耳其民族音樂,很濃厚的街邊小店氣氛。講到食物,set lunch 都多選擇,睇落好豐富。一直最吸引自己的就是⋯烤薄餅這個雞肉烤簿餅即叫即做,要等...再等,可能㕑師想大家靜心感受小店的氣氛,不過夏天天氣有點熱,原來超弱冷氣😓結果這薄餅同等嘅時間有點不成正比,餅本身有㸃過硬,應該要再搓鬆一點,雞肉本身不俗,夠野味,但🔥了點過長,使整體越食越硬。從環境來説,坐在女人街內的土以其店是幾特別,但希望烤餅會做好啲。尖東都一間Turkish Restaurant,我懷念這間的烤餅。🙄🙄🙄
講到食物,set lunch 都多選擇,睇落好豐富。
一直最吸引自己的就是⋯烤薄餅