行葵涌廣場行到夜晚8點,攰攰地,自己一條友就去咗廣場地下呢間茶餐廳"新釗記”食飯。我叫咗個菠蘿雞粒炒飯,期間已經見隔離枱阿伯催個夥計,問佢碟飯嚟未,坐我對面個男仔又問佢碟炒烏冬嚟未,個夥計例牌敷衍叫佢地等下。結果我等咗20分鐘,都忍唔住催個夥計,佢又係諗都唔諗,串串咀話炒飯係要耐啲㗎啦,你等下啦。佢連扮入廚房問廚師都費事。好,我又等,等多10分鐘,真係火都嚟,諗住走人。我就同夥計講如果碟飯仲未炒就同我取消張單,個夥計又喺度苦苦哀求我等多1分鐘😪5分鐘後,千呼萬喚,碟炒飯終於嚟啦~唉,我等咗咁耐餓到死,已經唔理碟炒飯好唔好食(飯太濕了🤕🤮)。喺一間普通茶餐廳都等35分鐘,好命啲去隔離啲茶記都已經食完埋單走咗啦,再好命啲去新都會廣場嘅餐廳食飯嘅話都食到一半啦。本身去得茶記都唔指望嘢食會好好食,環境會好舒適,但係連最基本嘅上菜時間都掌握唔到,侍應態度又懶散惡劣,點做生意呀?新釗記,估唔到我第一次劣評會奉獻咗俾你😡各位朋友,想去呢間茶記食嘅話,要有等十世嘅心理準備!😌

2020-05-16
Type of Meal