2015-09-10 716 views
今日同同事食LUNCH,唔知食咩好,就上下OPENRICE,見有介紹。就打電話book 位同行左過去食,入到去坐其實感覺個間隔唔系幾好,因為我地唔系系正門入系系另一邊偏門入,中間就隔住左度門同正門個邊系隔開左而且系度門系關埋左的,所以好多時我地想落單都要起身行過去開門叫人入來。咁我地大約一行9個人,因為得一個鐘的食飯時間,加上附近的中學都系食晏或放學,所以我地都拿拿林落左單。我地由搭1去到搭10都未有一碟食物上到來,再望下自己隻錶都夠鐘返工。中間不停向店員詢問,都話整緊。我地有同事發現外面俾我地遲來的學生叫外賣都快過我地。最後我地真系覺得太慢,就向店員講取消order,就走左。希望可以正視下招待人客的問題,如果人手不足的話其實唔見意開多間房俾客入去,我明白呢個系繁忙時間,但我地都足足等左成九個字。或者可以話俾我地知份野大約要整幾奈等我地有個時間知道,雖然食唔到,但都覺得你地要想下解決問題,改善一下。

雖然食唔到,但都覺得你地要想下解決問題,改善一下。

2015-09-10