到呢食堂吃午餐,因為價格便宜和少熟人來來這兒。雖然這兒有車仔粉麵、燒臘、兩餸客飯…,但每次都只吃意粉類,因為「對味」!首推這兒的「扒雞胸卡邦尼意粉配蒜蓉包」($26),大概係全店較貴的食物。原個雞胸是西式grill 出來,唔油膩。意粉下了creamy sauce 拌炒,不油不膩,乾濕恰好,唔錯!還有,「日替」焗飯和意粉($19.5)都好好味。最鐘意那「焗葡汁雞扒意粉」,內裡有少許竽頭粒,好得意!份量不少,味道不差,價錢吸引,食客企理,好!這兒的飲品,除了熱啡茶較經濟($5),其他罐裝瓶裝飲品都係便利店價錢,唔平。比方說,道地罐裝蜂蜜綠茶,就賣$8 罐!我愛死這個經濟食堂!
份量不少,味道不差,價錢吸引,食客企理,好!
我愛死這個經濟食堂!