(Non-member)
2005-06-06 5 views
本來我和一大班朋友因為有人曾"讚賞"呢間好好食,服侍又好鬼Good, 所以就打電話去book, 仲諗住8:15pm會ok, 點知準時上到去,門口個waitress話要等等, 仲話好快會有, 咁咪等囉, 點知一等就是十五分鐘!!!如果十五分鐘有住都唔係問題, 但係當我再問o個陣時, 佢又話要多十五分鐘, 又話好唔好意思咁話, ok~~我又等, 但係係呢個時候所有4-6人的新登記客人都已陸續咁入晒去....都算了, 反正又過了十五分鐘, 心想都係時候了,再問, 但係結果一様 ... 請再等十五分鐘. 等都已經唔係問題, 但係係呢個時候有個男人走出又不停咁叫晒d人入去坐, 咁我唯有同佢講我book又等半個鐘,幾時先到我, 咁佢話執緊~~好快~~咁咪又信囉, 點知又係無下文o既十五分鐘!!!到呢個時候,乜胃口都無晒啦, 咁我又問佢點解打電話訂位都要等成個鐘,個男人竟然話電話訂位唔係做booking, 只係俾你"優先"入座~~~嘩!!真係"啤"一聲~~~~~~~~~~ 咁我又話乜叫做"優先入座", 又如果真係"優先"點解會係人都入得, 係電話booking唔係得, 佢竟話答"未有!!", 咁點解先前佢又話"執緊"???仲要好死"串", 好似我唔可以問, 只可以等~正係令人百思不得其解~~~正當我問有無經理可以出出傾兩句,個還人竟然話自己就係,間佢貴姓,佢又話關我乜事~~~最終我梗係無係o個度食啦,點知會唔會阿經理叫人加d鞋底粉俾我食呀!!
本來都想由佢,但係真係覺得佢咁做好唔,如果連電話booking都唔係booking, 咁佢係咪有責任係人打電話去訂話o個陣講清楚呢?? 又如果佢d真係咁難執, 係咪都可以係人地一大班人去到時講聲呢??如果大家真係想去食日本,我諗仲有好多選擇,千其唔好再去呢間,除非你真係有好多好多時間,否則...去樓上樓下食韓烤同火鍋好好多~~~