琴日收工,約咗住喺筲箕灣嘅friend,諗住喺附近食個晚飯,點知就俾我發現呢間隱世米芝蓮!佢嘅菜式係喜出望外而且出色。我哋叫咗麻辣酥炸鳳尾魚😍呢一個上枱熱辣辣,超出色,我嘅同行朋友唔食魚嘅,佢都不停食,佢話好好食,佢係炸到酥酥脆脆連魚骨都食唔到。然後再配上麻辣嘅汁,啲麻辣汁吸晒落落去啲魚肉度,會忍唔住不停放入口。😋嗌咗個紅油抄手,個紅油好香,抄手有五粒,入邊全部啖啖肉。好香好惹味。仲有佢哋嘅招牌香蔥油雞,見到個蔥嘅份量真係嚇親,超級無敵多蔥,但係佢嘅蔥係勁新鮮,對於我呢啲鍾意食蔥嘅人嚟講,真係超正,而且啲雞係勁嫩滑,♥️送飯超正。仲有叫咗個鹹肉菜飯,佢用一個石鍋墊住上,所以食到後邊都仲係熱辣辣。甜品我哋嗌咗又係佢嘅招牌,炸芝麻團,其實就係黑白芝麻流心湯圓,佢係超級超級熱,真係要等一陣先食,佢嘅外層黑白芝麻炸到超鬆脆,糯米皮又夠薄完全冇油膩嘅感覺,內餡嘅芝麻蓉超留心,亦都唔係話好甜。我都拍咗兩粒。😂😂值得一讚係佢嘅飲品,同舖頭名一樣舖頭名叫一家,佢嘅飲品就係一家人嘅稱呼,例如爺爺嫲嫲爸爸媽媽等等,我哋叫咗杯養生嘅雪梨紅棗杞子麥冬,呢個季節飲啱啱好,仲叫咗杯姪女,係芒果芝士奶蓋配香片,成餐都

值得一讚係佢嘅飲品,同舖頭名一樣舖頭名叫一家,佢嘅飲品就係一家人嘅稱呼,例如爺爺嫲嫲爸爸媽媽等等,我哋叫咗杯養生嘅雪梨紅棗杞子麥冬,呢個季節飲啱啱好,仲叫咗杯姪女,係芒果芝士奶蓋配香片,成餐都食得好滿足,推薦大家去筲箕灣一家試吓米芝蓮上海嘢!🧡
  • 一家蔥油白切雞
  • 炸芝麻團