2022-03-30 249 views
筲箕灣人氣班戟店🥞好日都唔去筲箕灣 今次去開附近行山 即刻搵下有咩好食🤪 呢間班戟專門店同隔離嘅低調高手小食店都係我bookmark左好耐嘅野😍 可惜果日撞正低調高手因疫情而休息 所以試唔到😢 唯有食呢間班戟店啦😋 買嘅時候都見到人唔少人買 絕對係人氣店🥰.除左主打嘅班戟 佢仲有千層蛋糕、雪糕、珍珠奶茶等😋 班戟口味有鹹有甜 價錢$26-$32不等👍🏻 雪糕有成12種味道 價錢$10 四球 $15 五球 絕對係良心價😍🔹焦糖燉蛋雪糕班戟🍦呢款係最多人推介❤️ 亦都係最貴嘅一款($32)好彩冇令我失望😍 班戟皮包住兩部分 上層係暖暖嘅焦糖燉蛋 下層就係冰凍嘅雪糕🤪 班戟皮略嫌偏厚 不過包住入面食係OK的👍🏻 上層嘅焦糖燉蛋口感夠滑 焦糖味好香🥰 下層我揀左椰子雪糕 味道都唔錯😋.整體✨ 有呢個飯後甜品真係好滿足😋 去開筲箕灣都可以試下 食完就明白點解咁多人推介👍🏻 下次仲要試埋隔離嘅低調高手💛I Love 戟 - 班戟專門店筲箕灣東大街76號地下C號舖
筲箕灣人氣班戟店🥞

🔹焦糖燉蛋雪糕班戟🍦