2019-04-07 843 views
早幾個星期前,起筲箕灣食lunch,行左去出名多野食既東大街。起好多餐廳之中,見到有呢間居酒屋🍢。佢lunch有好多選擇,有飯,意粉,烏冬,紫薯。點了個”意式香草烤焗豬仔脾,配紫薯”,另外加配餐飲則點了杯熱咖啡(+$4)。餐前有湯和麵包。餐湯係蘑菇湯🍲,食到佢有多蓉,又唔稀,都幾足料,好香濃,唔錯喔😋。個豬仔脾🍖有洋蔥汁可以點的,但係覺得本身已經好夠味,不用點也可以吖。個肉就煮得剛好,夠鬆軟,只用刀叉🍴切食都可以輕易做到呢~紫薯蓉反而有帶點驚喜地好食。好香,好滑,加上份量算多,好飽肚。如果細食的話,建議點菜時可以講聲”要少紫薯”。雖然只係餐飲熱咖啡☕️,但都有少少拉花,覺得佢誠意十足^_^。不過餐廳唔算多位,而且都多人食幾full。如果想lunch time食,不妨提早少少到,或者嘗試book位啦😝~

餐前蘑菇湯,意式香草烤焗豬仔脾,配紫薯
跟餐加配熱咖啡
$82 (Lunch)
餐前蘑菇湯,意式香草烤焗豬仔脾,配紫薯
跟餐加配熱咖啡