2019-06-05
筲箕灣有咁多食店,依間日式串燒刺身店喺B出口一出行2分鐘就到,貪佢近又見佢有位就坐低食個簡便晚餐,見佢餐牌有好多單點項目但係都幾貴,一份燒牛小排就要百幾蚊,但係比我發現到佢有優惠二人餐$300唔使除咗牛小排仲有魚又有蠔。第一樣到嘅係燒雞軟骨同埋送嘅虎蝦刺身,虎蝦刺身都幾新鮮,有四件雞軟骨有孜然調味,係幾香嘅串燒店員仲俾咗一碟仔秘製辣醬我哋,都幾香跟住就上咗牛小排,佢原本要百幾蚊一碟味道都唔錯,都幾鬆軟但係分量唔算好多,單點就會真係貴咗啲啦,但係套餐就幾抵食另外個燒翠玉瓜都幾多汁似乎佢啲燒物都係即叫即燒所以都要等下,轉個頭西非八頭大蝦就登場,仲長過我手掌但係呢啲大蝦一般都係冇乜味道主要係食佢啖啖肉配上蒜蓉都OK嘅。食完就上蒜蓉燒蠔,隻好都好大隻,可能上邊有好多蒜蓉同埋汁,所以燒完佢唔會好乾身仲保持好大隻跟住二人餐最後一道菜燒鯖魚就到啦,個皮燒烤得好香脆,一啲都唔肥膩,估唔到咁好食雖然有咁多味餸但係每樣份量都唔算太多,同店員傾起佢就推介試吓佢哋嘅麻辣娃娃菜大蜆,點都係$88就點下啦,原來佢都幾大份,有成棵娃娃菜薦底,上邊啲蜆都幾新鮮但係可能要煮熟個娃娃菜所以煮得耐左少少,但係配合佢個麻辣汁
雞軟骨有孜然調味,係幾香嘅串燒
店員仲俾咗一碟仔秘製辣醬我哋,都幾香
另外個燒翠玉瓜都幾多汁
雖然有咁多味餸但係每樣份量都唔算太多,同店員傾起佢就推介試吓佢哋嘅麻辣娃娃菜大蜆, 點都係$88就點下啦,原來佢都幾大份,有成棵娃娃菜薦底,上邊啲蜆都幾新鮮但係可能要煮熟個娃娃菜所以煮得耐左少少,但係配合佢個麻辣汁味道都幾唔錯