2020-06-27 613 views
呢間韓國餐廳係我以前中學附近,以前lunch成日都會黎食。雖然呢間韓國餐廳唔係主打新派嘅韓國菜,但我覺得其實簡單嘅款式其實更好味同令人回味。我同屋企人都好鍾意食呢間餐廳,我地都覺得野食又好味又抵食。幫襯佢好多年,值得同大家分享下。極黑豚肉炒飯雖然望落好普通,但事實上炒得好有鑊氣又夠味,絕對係飽肚抵食之選。🤓呢個烤牛仔骨每次必點!最鍾意牛仔骨烤到帶小小焦糖色,食落好香口,而且肉質口感好。🤩🤩呢個係公司辣豆腐,好鍾意佢d豆腐好滑👍,口感很正,值得推介。呢個係花枝大虎蝦🦐,正常一份係2隻蝦,但由於我地叫左2份,所以鐵板一次過上4隻。平時我地叫二人精選套餐會包含2隻大虎蝦,套餐都好抵食架!但今次我地想食多d蝦,所以選擇散叫。隻蝦同蒜頭,牛油結合真係超級香!!而且蝦好大隻,值得推介俾鍾意食蝦嘅朋友。

極黑豚肉炒飯

烤牛仔骨