2022-06-21
今晚去左間好chill 嘅餐廳 起旺角嘅Yolo Cafe & Bar餐廳都係行cafe打卡路線 簡約 燈光偏暗 夜晚好有feel 餐牌就Web ordering 唔使揭黎揭去 不過都有紙本比大家睇 幾好 但就唔係全部都有圖 如果有埋簡介會更好 由其飲品佢有兩人set 不過我地冇叫 就咁叫咗兩個主食 自家製青醬大蝦意粉同香煎雞胸意大利蕃茄飯另外飲品就叫咗 青檸梳打同Orange kiss首先黎嘅咗飲品 青檸梳打好夠氣唔係七喜扮嘅 幾好喝另外orange kiss係焗茶 好香 不過喝唔太出係由咩組合而成 之後黎嘅係自家製青醬大蝦意粉 好香 好夠味 蝦都好鮮爽 值得推介最後係香煎雞胸意大利蕃茄飯食完個意粉咁濃味 有啲酸酸地嘅嘢中和下係幾好 好彩佢冇加茄汁 因會加茄汁去痕火果啲實好甜 佢就唔會 雞胸有啲overcooked就有少少失色 比下去 但係飯做得唔錯 整體都ok 價錢方面又唔係太貴 同一般文青cafe差不多 如果中意文青打卡同chill下佢係一個唔錯選擇
餐廳都係行cafe打卡路線 簡約
燈光偏暗 夜晚好有feel