2017-02-24 337 views
和媽媽到apm逛街,血拼前先填飽肚子。十二點半到可以不用等位,有二人窗邊位。有一人餐/二人餐set lunch,有頭盤主菜及餐飲,而二人餐就會多了一份頭盤及飲品,二人餐價錢只是$128,十分化算。 點了二人餐如下:蒜香麵包球,麵包十分軟熟,配合咸味牛油一起吃,簡單的麵粉球卻會令人一口一口接著吃!正餐加了$25配蟹肉白酒意粉,我們要求意粉走辣椒(怕辣)。意粉份量適中,蟹肉也很多及有鮮味(意料之外)!可能少了辣味,意粉比較淡,要自己加少少鹽及黑椒才夠味!如果有辣椒應該會頗惹味!我們另外散點了margarita pizza,pizza express 的麵粉真的做得不錯,餅底夠薄夠脆,餅邊又有少少焦味! 基本功做得好便可以令簡單的蕃茄芝士pizza 變成上菜!總括而言,lunch set幾抵食,下次再試晚餐!

點了二人餐如下:

總括而言,lunch set幾抵食,下次再試晚餐!
  • 皇后薄餅
  • 焗麵包球