2013-07-14
在毫無準備下,男友把我車到來跑馬地吃下午茶。。。究竟男友仔想帶我去食乜東東呢?男友邊走邊說,市政大廈有間昌記,在openrice 得到百幾個笑臉~~~還未説完已經入到熟食中心,有冷氣,環境整潔。我還來不及上網查下究竟出名食乜,老板娘已經走過說朱扒,雞扒,雞翼。。。etc 都賣晒~ 唔係化。。一場黎到乜都賣晒~係咪咁好生意呀,4點幾咋喎。。。男友一早做定功課,所以知道出名食油沙多同雪菜~~呢個情況,我梗係照跟佢嗌啦!油沙多果然好味,多士內軟外脆,牛油既咸香配上粒粒砂糖~ 好美味~想食多件呀因為豬扒賣晒。。。男友叫左雪菜餐肉麵,我就叫左雪菜餐肉通。哎呀,碗野黎到先知通粉有坑紋既,同埋好大粒。。。我個人中意冇坑紋既通粉。冇辦法啦,鬼叫自己落單前冇問清楚。D雪菜真係同出面茶餐廳既唔一樣,呢到果D冇咁咸,同埋好香麻油味。
還未説完已經入到熟食中心,有冷氣,環境整潔。
男友一早做定功課,所以知道出名食油沙多同雪菜~~呢個情況,我梗係照跟佢嗌啦! 油沙多果然好味,多士內軟外脆,牛油既咸香配上粒粒砂糖~ 好美味~想食多件呀 因為豬扒賣晒。。。男友叫左雪菜餐肉麵,我就叫左雪菜餐肉通。
Other Info. :
下次要早D黎食,如果唔係,D野又賣晒。。。