2009-11-03
辛辛苦苦做完一個星期既工作,到左星期五當然要大食一餐啦!今日放工之後就同同事去左德興打邊爐啦~~~上次旺角德興有個唔既咁好既經驗,今次銅鑼灣呢間知道係好好多既,當然係滿懷期望咁去啦八點九上到去,嘩個場己經好多人,我地就拎籌等等啦,咁啱知道原來九點後火鍋任食每位六十八,正!九點半有位,坐低當然要叫一叫佢地既混醬啦。成十款唔同既配料擺上枱俾你咁混,不過每人就要多俾九蚊啦。五個人勁食肥牛,呢度既肥牛都唔錯架。不過我大力推薦既係呢度既魚滑同墨魚滑,真係打到起哂膠。我地仲叫左幾樣外加既野食。最後加埋每人都係百二蚊左右就可以捧住個肚走人啦。打邊爐其食好難講話好唔好食,一班人打邊爐都係志在「柴哇哇」打以係咁傾係咁食。加上全程都冇人趕我地,我地食到十一點九要趕車先至走。呢餐食得好開心
今日放工之後就同同事去左德興打邊爐啦~~~