2023-11-01 85 views
將軍澳區都有夜市style嘅燒烤🍖餐廳就係位於將軍澳南,環境好清幽,感覺好舒服。今晚宵夜特登去試吓~小野人!坐低咗之後職員會擺一個爐for串燒保溫,所以能夠keep住食物溫度。餐廳用QR code落單,亦都有提示唔食辣嘅話要remark。招牌燒羊肉串:羊味唔會勁騷,羊香味帶有少少辣,值得推介!豬頸肉:蜜汁佈滿豬頸肉嘅表面,加上脆卜卜嘅蜜豆,好甜蜜!店舖裝修風格日系,好cozy~一坐低就嗌咗我好鍾意食嘅燒韭菜❤️燒過韭菜就知道係好難燒得好食,bbq好容易燒到着火🤣koka的韭菜冇燶味,辣得來又唔會搶咗燒烤嘅味道。呢間餐廳並唔係第一次食,但係佢嘅麻辣豬手真係未試過,軟軟黏黏的口感即刻溶化,辣度適中。另一個係蒜蓉魷魚🦑+粉絲,湯底唔會好鹹,蒜蓉味道濃香,而家買魷魚越貴,所以呢個份量的確抵食!我總要叫一啲澱粉,所以就嗌咗酸辣粉,薯粉夠彈,湯底味道濃郁,酸酸辣辣,好好味!
今晚宵夜特登去試吓~小野人!

招牌燒羊肉串:羊味唔會勁騷,羊香味帶有少少辣,值得推介!

豬頸肉:蜜汁佈滿豬頸肉嘅表面,加上脆卜卜嘅蜜豆,好甜蜜!

店舖裝修風格日系,好cozy~

• 大漠烤羊肉串
  • 酸辣粉