2016-03-09
同幾個朋友一齊行旺角,行到咁上下當然要搵地方坐,兜左幾個圈,見到有間cafe shop,室外同室內既設計都幾特別,再睇睇個餐牌,大家都覺得唔錯就入座喇~coffee jobs岩岩好開係街角,睇落去有幾分文青感覺,內在環境以原木色為主,而且周圍都充滿獨特既裝飾品 最吸引既係,佢地牆身利用左餐具、麵粉棍等等拼成一啲幾何圖形,睇落去好簡單,但拼埋一齊又有幾分特別,會令人想仔細望清楚 餐牌既菜式都幾廣泛,由可謂面面區全,由小食到all day breakfast,都總會有款岩食呢~我地幾個都嗌左大家中意食既野^3^ 羅宋湯,跟餐的,不過比我地想像中大碗好多,岩岩出爐較熱,材料豐富得黎幾香濃,酸中帶微辣,三人分一碗都一定足夠。 黑椒蜜糖雞翼,一定要大讚既雞翼!外層皮脆肉嫩,香口好味,黃金色既外層佈滿香濃既黑椒再加上甜甜既蜜糖,食過一隻用更想食多幾隻既感覺!而且價錢都幾抵食,值得一食~ 洋蔥煙肉蕃茄辣醬意大利粉,賣相一般,材料幾豐富,而且食落蕃茄味幾濃郁,帶少少微辣,煙肉唔會話太乾身,但如果配海鮮既話應該會更加出色。 Gentleman's Breakfast - Jumbo,佢地有分男士同女士,
再睇睇個餐牌,大家都覺得唔錯就入座喇~ coffee jobs岩岩好開係街角,睇落去有幾分文青感覺,
內在環境以原木色為主,而且周圍都充滿獨特既裝飾品
睇落去好簡單,但拼埋一齊又有幾分特別,會令人想仔細望清楚
都總會有款岩食呢~我地幾個都嗌左大家中意食既野^3^
材料豐富得黎幾香濃,酸中帶微辣,三人分一碗都一定足夠。
而且價錢都幾抵食,值得一食~
所以嗌左個重量版既all day breakfast,黎到見到兩條司華力腸的確有夠重量級,
肉類多數用煎同炸,望落油膩但食落還可以,特別既係佢地用左太陽蛋同牛角包,
牛角包香軟,沾上蛋汁都係唔錯既配搭~
份量極之大份,中間既餡料以厚厚既芝士包圍住,再有粗薯條做配菜。
不過最上層既包太過厚同大,而且較難一齊進食,同時大家都飽,
所以最後冇食到果塊包:s
中間既沙律菜亦都唔太夾,而且一啲辣味都冇,感覺一般。
而且香蕉既味道同Mocha好夾,香濃又多甜,我好中意呢~
整體黎講,環境風格充滿文青特色,服務態度亦唔錯,食物方面雞翼同allday都係抵食又好味既選擇,唯漢堡較為失色,而飲品款式多而有特色,味道都幾有水準,價錢中上,係旺角轉角之中既特色cafe,值得一去!