2022-07-15
最近有消息傳可能有機會再放寬入境隔離措施,雖然未真係落實但都精神為之一振!希望快D實現,可以早日返家鄉啦!未返得家鄉就食住家鄉菜先~雖然呢間舖唔係好大間,但睇得出裝備上都花左唔少心思,雖然唔係豪華嘅感覺但覺得好精緻窩心,係令人舒服嘅佈置!就連筷子座都咁可愛,見到就已經心情大好,放工就係要去D令自己心情愉悅嘅餐廳先得!雖然我冇特別鐘意飲酒,但見到餐廳大推左唔少好有特色嘅手工啤,我地又未試過,覺得小斟怡情,放鬆下心情都唔錯,就叫左2款黎試下。呢個芒椰奶西同蘋果西打手工啤都好特別,雖然我個人比較偏愛蘋果西打,但相較之下芒椰奶西呢款比較有芒果同椰香之餘又保留到麥香,而蘋果西打就真係好似飲緊apple cider咁,如果比較鐘意麥香嘅就適合飲前者多D~水母刺身勁特別,之前冇咩係其他餐廳度見過,所以特登叫黎食。超級爽口,但粒粒分明嘅感覺,同海蜇食落個種爽口又唔一樣,幾得意嘅口感~我地當日唔係好肚餓所以只係叫左幾件壽司。刺身用料新鮮,飯同刺身嘅比例都好適中,唔會大大舊飯塞落口嘅感覺。其中最推薦海膽壽司,海膽份量唔吝嗇。芝士玉子燒幾大份,3-4人share黎食都冇問題。個人覺得裡面嘅蔥多左少少,味道有
雖然呢間舖唔係好大間,但睇得出裝備上都花左唔少心思,雖然唔係豪華嘅感覺但覺得好精緻窩心,係令人舒服嘅佈置!就連筷子座都咁可愛,見到就已經心情大好,放工就係要去D令自己心情愉悅嘅餐廳先得! 雖然我冇特別鐘意飲酒,但見到餐廳大推左唔少好有特色嘅手工啤,我地又未試過,覺得小斟怡情,放鬆下心情都唔錯,就叫左2款黎試下。呢個芒椰奶西同蘋果西打手工啤都好特別,雖然我個人比較偏愛蘋果西打,但相較之下芒椰奶西呢款比較有芒果同椰香之餘又保留到麥香,而蘋果西打就真係好似飲緊apple cider咁,如果比較鐘意麥香嘅就適合飲前者多D~ 水母 刺身勁特別,之前冇咩係其他餐廳度見過,所以特登叫黎食。超級爽口,但粒粒分明嘅感覺,同海蜇食落個種爽口又唔一樣,幾得意嘅口感~ 我地當日唔係好肚餓所以只係叫左幾件 壽司。刺身用料新鮮,飯同刺身嘅比例都好適中,唔會大大舊飯塞落口嘅感覺。其中最推薦海膽壽司,海膽份量唔吝嗇。
芝士玉子燒幾大份,3-4人share黎食都冇問題。個人覺得裡面嘅蔥多左少少,味道有D突出,如果減返D份量嘅話味道會更加和諧
甲羅燒又係我喜愛嘅一道菜。蟹膏惹味香濃,而且呢度嘅甲羅燒份量比出面食開嘅大份,但價錢都差不多,性價比高!配完麵包都仲有得剩可以就咁食,正! 汁煮榮螺,簡單煮法,反而食到螺嘅甜味 我地仲叫左幾款串燒。呢度嘅串燒火候掌握得幾好,而且款式都唔少,雞脾菇同五花腩係我嘅最愛!食串燒配酒,再慢慢傾下計勁有Feel