2021-03-10
新都會2樓本身已經好多嘢食,一嚟到就見到門口有好多人排隊,準時6點入座。餐廳個名叫Boring?,好盞鬼。虎蝦墨魚汁意大利飯 hkd118虎蝦食落好爽口,睇得出係有煎過嘅。個飯偏林身,同我哋食開傳統嘅意大利飯,中間硬心嗰隻有小小唔同,有啲似食緊糯米飯,但係又唔會覺得濟。蟹肉釀大菇 $48大菇一上枱我以為係漢堡扒菇上面好多芝士,個味道有小小似pizza味,加埋隻菇本身好厚肉又好多汁,真係好滿足。伊比利豬肩前排配黑松露野菌汁 hkd168豬肩前排都幾厚,豬味好香有一種木味響入面。而個汁呢就一啲都唔馬虎,雖然松露味唔濃,但係勝在夠多菇好足料。香蕉朱古力奶昔 $45奶昔朱古力同香蕉味都好濃,香濃唔膩藍橙皮荔枝沙冰 $48呢個純粹係我見到有藍色飲品,情有獨鍾所以先叫嘅。不過真係好驚喜,雖然話叫做藍橙皮,但係我冇飲到橙皮味。反而荔枝味較重,有少少似飲緊荔枝特飲。呢度嘅性價比較高,我最鍾意係豬肩前排同埋我嘅藍色特飲。而且店員都好好服務,食完意大利飯之後佢哋好細心就幫我換碟。值得一試。
餐廳個名叫Boring?,好盞鬼。
虎蝦墨魚汁意大利飯 hkd118
虎蝦食落好爽口,睇得出係有煎過嘅。
蟹肉釀大菇 $48
大菇一上枱我以為係漢堡扒
伊比利豬肩前排配黑松露野菌汁 hkd168
豬肩前排都幾厚,豬味好香有一種木味響入面。
香蕉朱古力奶昔 $45
奶昔朱古力同香蕉味都好濃,香濃唔膩
藍橙皮荔枝沙冰 $48
呢個純粹係我見到有藍色飲品,情有獨鍾所以先叫嘅。