2021-06-23 197 views
#cafeeatcovery💡深水埗食咩好?深水埗作為一個美食天堂,越來越多小店選擇開店地方嘅起步。 小店行簡約嘅工業風設計路線, 配上柔和嘅燈光,樓底高,感覺空間闊落,比人一種舒服嘅感覺。🍽低溫慢煮咖哩安格斯牛筋腩飯入面有美國安格斯牛腩、胡蘿蔔、 洋蔥、 咖哩汁。咖哩偏淡,唔夠濃郁,而且比較稀,有啲失望。牛筋同牛腩過有五件,同樣以低溫慢煮方法炮製,值得一讚牛腩食落唔會乾爭爭,肉汁都夠嫩口。🍽炙燒三文魚丼飯入面有炙燒挪威三文魚、溫泉蛋、粟米粒、酸青瓜、紅蘿蔔 。 三片三文魚經過噴槍炙燒令到魚油逼出,唔鞋口,可惜味道比較淡。配合粟米粒、酸青瓜同紅蘿蔔,食落口感好豐富,有咬口。 另外,白飯搭配半熟溫泉蛋撈埋一齊食,就更美味。不過味道整體偏淡,如果有醬汁撈埋一齊會更加惹味。🍽熱Latte味道一般,咖啡味不夠濃郁。推介度:⭐️⭐️⭐️#深水埗食咩好 #深水埗美食 #好西 #深水埗西餐#hkfoodie #food #小店 #炙燒三文魚 #丼飯#低溫慢煮
#cafeeatcovery

💡深水埗食咩好?

🍽低溫慢煮咖哩安格斯牛筋腩飯

低溫慢煮咖哩安格斯牛筋腩飯

🍽炙燒三文魚丼飯

🍽熱Latte

Hot Latte

味道一般,咖啡味不夠濃郁。

推介度:⭐️⭐️⭐️

#深水埗食咩好 #深水埗美食 #好西 #深水埗西餐