再次回訪,我今次帶同朋友嚟食午餐,可以點多一啲我上次一個人食不到的菜色🤤。呢度嘅裝修以簡約風格,一邊粉紅色牆為主,另一邊就係白色和木條牆,不過枱與枱之間有啲逼囉😒芜茜苗香辣大蝦扁意粉 (HK$102).作為芫荽控的我,一定要點這一碟.上面鋪滿芫茜苗,比一般見到嘅青色一啲,味道比較清香,口感比較嫩.中間有幾隻大蝦,鮮甜、彈牙、爽口.意粉入味,醬汁有蝦香炒蛋牛油果窩夫 (HK$90).香滑炒蛋,多份量.中間是牛油果,暖暖的,creamy滑口.底下是香脆窩夫,不會是軟腍腍的口感.火箭菜,我不喜歡,如果可以改其他菜就好嚕薄脆拿破崙 (HK$72).四層薄脆,真係口感又薄又脆,夾住3種不同味道嘅忌廉 — 奶油吉士、榛子和堅果,好特別㗎.配上雲呢拿和朱古力2味嘅軟雪糕,不過食入口有驚喜,就係有爆炸糖㗎😮Espresso Tonic (HK$34).呢個價錢好抵喎!.特濃咖啡溝梳打汽水,檸味比咖啡味重凍美式咖啡 (HK$31).朋友話味道正常~

芜茜苗香辣大蝦扁意粉,  炒蛋牛油果窩夫,  Americano ,  Espresso  Tonic

芜茜苗香辣大蝦扁意粉 (HK$102)
.作為芫荽控的我,一定要點這一碟
.中間有幾隻大蝦,鮮甜、彈牙、爽口
.意粉入味,醬汁有蝦香

芜茜苗香辣大蝦扁意粉

炒蛋牛油果窩夫 (HK$90)
.香滑炒蛋,多份量
.中間是牛油果,暖暖的,creamy滑口
.底下是香脆窩夫,不會是軟腍腍的口感
.火箭菜,我不喜歡,如果可以改其他菜就好嚕

炒蛋牛油果窩夫

薄脆拿破崙 (HK$72)

薄脆拿破崙

Espresso Tonic (HK$34)
.呢個價錢好抵喎!
.特濃咖啡溝梳打汽水,檸味比咖啡味重

Espresso  Tonic

凍美式咖啡 (HK$31)
.朋友話味道正常~
2021-07-19
$165 (Lunch)
薄脆拿破崙
Espresso  Tonic