2019-07-21
太古呢間All Day Italian今次係第二次光顧,同樣係食佢嘅set lunch,一個set有三個courses$268,要叫埋飲品再加$30,價錢黎講同一商場算中高價,但係價錢同食物質素就成正比,好好味😋(1)首先前菜,我叫左24個月嘅巴拿馬火腿配蜜瓜,火腿雖然切得薄薄,但係果陣咸香、仲有小小油花真係冇得頂,蜜瓜就平衡左陣咸香味。(2)主菜 - 燴澳洲和牛牛舌,配三種醬汁,首先試紫色嘅藍梅醬,口味覺得怪怪,始終覺得藍梅醬係查麵包最好味🤣,第二,綠色應該係蔬菜打成醬之類,都幾清新,第三款,類似薯泥,其實三種醬汁係其次,主要係份牛舌,真係好好食😋😋😋,入口好滑好香,好鬆軟👍🏻👍🏻(3)甜品,紅桑子芝士蛋糕伴紅桑子雪葩,蛋糕芝士味唔太重,亦唔會太甜,上邊裝飾嘅三粒紅桑子酸酸甜甜,好醒胃,雪葩甜酸好適中,凍冰冰咁好好味😋(**餐前仲會有餐前麵包配欖油,麵包仲可以refill)
(**餐前仲會有餐前麵包配欖油,麵包仲可以refill)