中環 @長本 意外地搵到間好好食既crab meal ,原來係米之連一星,今次食米之連終於冇失望而回!懷住美好既心情去食呢一餐!非常滿足!世一蟹宴,係我食過最好食既蟹宴😋呢間長本一年一次既蟹宴,得9日時間24/11-2/12,幸好book到有counter table 坐🥳呢個「八寸」入面既香箱蟹係今日之最!啲蟹肉蟹膏味真係不得了,齒頰留香。蟹肉魚糜又係好驚喜,魚肉加蟹肉,口感加味道有啲肉魚腐。「食事」有蟹飯+蟹粥,我覺得個蟹飯係清而美,所以到添食環節,我都係食飯,職員仲比左啖飯焦我食😜個生果啫喱我好鐘意,清清地,感覺唔heavy ,最後杯綠茶真係濃到不得了🤣 先付🥚蟹茶碗蒸白子替🐠鰤魚聖護院蕪醋漬煮物碗🦀🍄 蟹肉魚糜小蕪椎茸造里1🦀蟹肉刺身造里2🐙🐠🦐本日刺身八寸💜💚香箱蟹蟹肉高湯睹喱味噌蟹肉魚子醬蓮藕米餅蟹肉蒸壽司海膽強肴🐮🐟和牛壽喜燒 鹌鹑蛋箸休🐚帆立貝蘋果醋果凍鉢物🦀🍲蟹測鍋蟹味噌食事🍚🍲🦀蟹粥蟹肉釜飯三文魚籽味噌湯 + 漬物甜品及抹茶🍓🍇🥝🍡🍵時令水果和菓子
中環 @長本

先付🥚