2022-05-31
老牌米子連一星 PETRIS 生日午餐早一個月之前已經訂定窗口位先慢慢咁樣喺度嘆兩三粒鐘嘅午餐真係人生一大樂事PETRIS 嘅午餐有三款分別係 $688 starter x1 main course x1 Dessert x1 $788 頭盤 x2 main x1 dessert x1 $888 頭盤x2 main course x2 dessert x1 本來兩個人諗住試晒三個頭盤 可惜當天嗰個蟹餅冇咗 唔係好肚餓所以都係正正常常揀返 $688 誰知真係好有驚喜 唔知係咪慢慢嘆住食嘅關係食完係好飽好飽 食完麵包三款 隨即(free)芝士流心波波黑松露 (呢個好好食回味中)Starter: 血橙醬tart 食完好開胃Starter : 意大利雲吞 好有分子料理feel 好多泡泡 主菜:咁啱冇其中牛面頰嗰款所以waitress幫我哋轉左意大利飯龍蝦 同龍蝦鉗天婦羅 兩食俾我哋 呢個天婦羅真係不得了好好食 粉薄餡靚又係回味之中主菜:雞胸肉西蘭花 呢個基本上肉眼係睇唔到啲西蘭花🥦已經係mash 左 雞胸肉一啲都唔鞋好滑甜品:bb香蕉白朱古力雪糕(好似小
早一個月之前已經訂定窗口位先
誰知真係好有驚喜 唔知係咪慢慢嘆住食嘅關係
食完係好飽好飽
食完麵包三款
隨即(free)芝士流心波波黑松露
(呢個好好食回味中)
Starter: 血橙醬tart 食完好開胃
呢個天婦羅真係不得了
好好食 粉薄餡靚又係回味之中
主菜:雞胸肉西蘭花
呢個基本上肉眼係睇唔到啲西蘭花🥦
已經係mash 左 雞胸肉一啲都唔鞋好滑
甜品:bb香蕉白朱古力雪糕(好似小鳳仙雪條😍)
甜品:洋甘菊雪糕 焦糖 呢個造型特別 味道特別
朱古力撻 仲有兩粒嘢(free )
由於mansion左慶祝生日嘅關係
非常大氣for 四個人食都得
而且除咗送生日cheesecake之外
成餐飯仲free左嘅小食同埋甜品
食完真係好飽飽
Lunch set $688 +10% = $757 each
Cappuccino $70
NORDAQ Stillwater $85
成餐飯 $1684 而且我仲可以用消費券其中嘅Alipay
真開心 ~~
起香格里拉裏面Service當然係好好
而且仲可以儲分(Shangri-La 個app )
而家咁興staycation 以後喺度食飯或者起香格里拉酒店住返晚 儲分都可以當現金咁用返㗎
今次呢餐飯總共儲咗 $102 蚊
我冇記錯要港幣消費 相對美金一蚊 就儲1分