2019-02-12 70 views
而家米線舖開得越來越多, 但質素就好參差平時行過見到呢間貴川風味館都好多人等位, 應該都有返咁上下呱,今日就黎試下佢, 今日好似唔係太多人, 但都有人排緊隊同店員講左人數, 門口已經擺左餐牌, 準備入座果陣店員就叫我地預先叫左野食先入座想一提既係個店員, 落完單有時店員都會覆單, 呢位店員都有做到但係佢就好似急口令咁講出黎, 根本都唔係好聽到佢覆D咩, 但係好佩服佢既佢成個過程好順暢冇斷開, 一氣呵成以下呢碗叫左蘿蔔, 厚切豬朳同埋雞翼蘿蔔煮得好腍同入味, 都幾甜雞翼係炸既, 但係就已經係炸定, 個皮已經唔脆, 但係醃得個味道唔錯既個人最欣常既就係厚切豬朳, 真係幾厚同埋幾大塊, 連骨上, 好細心地已經剪開左同樣地都係醃得好好味, 又唔會太硬個湯底係酸辣, 味道都唔錯既另外一碗就係豬軟骨, 雞翼配紅薯粉紅薯粉煮得太耐, 淋哂發哂脹豬軟骨炆得好好, 食落去唔會係硬到咬唔開果D最後加錢配左杯香芋珍珠, 顏色好靚但冇香芋味, 過甜, 珍珠外面淋, 入面較硬, 唔推介台式飲品
而家米線舖開得越來越多, 但質素就好參差
今日就黎試下佢, 今日好似唔係太多人, 但都有人排緊隊

同樣地都係醃得好好味, 又唔會太硬
個湯底係酸辣, 味道都唔錯既

另外一碗就係豬軟骨, 雞翼配紅薯粉
紅薯粉煮得太耐, 淋哂發哂脹
豬軟骨炆得好好, 食落去唔會係硬到咬唔開果D

最後加錢配左杯香芋珍珠, 顏色好靚
但冇香芋味, 過甜, 珍珠外面淋, 入面較硬,
唔推介台式飲品
2019-01-28
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 厚切豬朳