2021-03-25 758 views
第一次幫襯肥仔雲南小鍋米線,因為見到新開,門口有好多人企哂係度等外賣,所以吸引左我去試食🤩晚市時間,餐廳坐滿人,由於店舖面積較細,所以座位都比較少,堂食會覺得有d逼,坐得唔係太舒服🙈1️⃣ 🍜涼拌撈米線 ($34)👍🏻味道評分: 6.5/10🍜涼拌撈米線,第一次食唔敢叫太辣,所以叫左小辣🌶試下先,辣度唔會太辣,無譚仔既小辣咁辣,撈麵配料有炸醬,酸菜,花生🥜,另外可以任選一款$6餸,我簡左蟹柳,味道同平時喺超市買到既差唔多。份量比想像中大碗,味道都唔差,但食多幾啖後開始覺得味道太濃,少許偏油,好快就食到好飽了🤰🏻2️⃣ 🦑炸魷魚鬚 ($35)👍🏻味道評分: 6.5/10🦑炸魷魚鬚配上泰式辣醬,味道配合剛剛好,食落有咬感,唔會好似外面平價餐廳有膠質感,有返煎炸香口既味道。

1️⃣ 🍜涼拌撈米線 ($34)
👍🏻味道評分: 6.5/10

涼拌撈米線

2️⃣ 🦑炸魷魚鬚 ($35)
👍🏻味道評分: 6.5/10
炸魷魚鬚