2022-06-17 416 views
作為一個(偽)資深米線人, 又係時間去試下米線店啦。剛好有事情去左銅鑼灣附近, 本來想入去Donki行下, 但係天氣已晚又餓餓地, 加上落大雨, 即刻係附近搵食先。呢間米線陣係其他區見過好幾次, 一直未有機會試試佢, 有少少熱氣唔想食西餐, 一於食米線。呢間店可以用App落單, 都幾方便, 不過選擇相對少, 起比其他米線店明顯少D餸可以揀。不過! 佢竟然有2人餐, 計落都都幾抵食, 2碗米線, 每碗2個餸, 1個小食, 1個菜, 再加2杯飲品。小食揀左豬軟骨, 非常出色, 肉好軟身唔難咬, 骨都可以食哂。主角米線同D餸正常發揮, 對我黎講反而湯底係相對重要, 幾欣賞佢蕃茄湯可以加辣。平時食米線既地方多數衛生比較差, 呢度都幾乾淨。埋單時候先發現原來wechat有優惠券, 可以拎3隻雞翼, 姐姐幫我地加$1轉外賣, 又食又拎, 雞翼小小辣幾香口, 最緊要唔洗錢,