2022-11-01
作為米線關注組組員 見到屯門有呢間榜上有名既雲川米線、紅薯粉對食米線既宗旨係有食錯冇放過既我 緊係諗都唔駛諗就入去試下 酸辣豬頸肉小鍋米線 8/10湯既味道味道好厚身 味道層次豐富 唔係一味得個酸字湯中亦有跟辣肉碎同酸菜 所以個湯係愈食得耐愈出味米線就偏向爽身 我就鍾意硬食少少 如果鍾意食林少少既人可能要同餐廳要求豬頸肉都好惹味 略帶甜味 店舖亦都好細心將每條豬頸肉切細 方便入口鮮魚湯豬腩肉小鍋米線 8/10平時唔食得辣既人食雲南米線既清湯會好無癮 呢到既鮮魚湯幫到你個湯係真係有魚湯既味道 但要注意魚湯米線係唔跟辣肉碎嫁豬腩肉既肉就乾左少少 但味道都ok 而且自帶少少辣 唔食辣既朋友要注意熱拌香矛豬扒紅薯粉 6.5/10上面都係同酸辣湯一樣有辣肉碎 紅薯粉唔會好un煮得岩岩好而調味方面就唔係重口味 係岩岩好夠味 有齊鹹甜辣既元素香矛豬扒都幾入味 食落都幾香口 保留到肉汁 大大塊幾抵食但佢係不設自選辣度 係餐廳set好左 想試既朋友要留意下呀以上都可以自選米線定紅薯粉 唔駛另外加錢想試既朋友要入黎屯門先有得食喇 因為雖然雲川米線。紅薯粉有分店但分店都係分部係屯門區 有興趣既朋友不妨參考
對食米線既宗旨係有食錯冇放過既我 緊係諗都唔駛諗就入去試下
而調味方面就唔係重口味 係岩岩好夠味 有齊鹹甜辣既元素
香矛豬扒都幾入味 食落都幾香口 保留到肉汁 大大塊幾抵食
但佢係不設自選辣度 係餐廳set好左 想試既朋友要留意下呀
以上都可以自選米線定紅薯粉 唔駛另外加錢
但分店都係分部係屯門區 有興趣既朋友不妨參考下其他我介紹既屯門美食
黎番個屯門一日遊